Select Page

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]http://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/19201002[/picasa]

Фотографије из Даниловграда са БогојављењаДАНИЛОВГРАД, 19. јануара – Светим Литургијама и Великим водоосвећењем свечано су прослављени Крстовдан и Богојављење у Даниловграду и околини.

На службама у храму Свете Текле у Даниловграду, манастиру Ждребаонику и Храму Св. Петра Цетињског у Спужу окупило се мноштво вјерног народа.

Након ових литургијских сабрања свештенство и народ су се окупили на обалама ријеке Зете покрај градског моста у Даниловграду. По древном православном обичају свештеници Слободан Зековић, Станислав Татић, Предраг Катанић и Илија Зекановић су чином Великог водоосвећења благословили воде ријеке Зете.

Затим је одржано традиционално Богојављенско такмичење у пливању за Часни Крст који је погружен у ријеку. Учествовало је десет храбрих момака, међу којима је највише среће имао Милан Решетар допливавши први до циља. Свим такмичарима, који су од присутног народа поздрављени бурним аплаузом, подијељене су пригодне награде, а побједник је добио и новчану награду од Црквене општине Даниловград.

С.З.

Pin It on Pinterest

Share This