Select Page

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]http://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/182010[/picasa]

[audio:http://www.svetigora.com/audio/download/6605/Mitropolit_Ct_18.01.2010.mp3]

Фотографије из Цетињског манастира са Свете Литургије и Освећења водеЦЕТИЊЕ, 18. јануара (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас, поводом Крстовдана, Свету службу Божију у Цетињском манастиру.

«Вода коју Господ нама дарује је вода која даје живот вјечни», казао је Владика Амфилохије у архипастирској проповиједи вјернима. «То је вода која јесте Он, која је символ Духа Светога, која је Дух Свети који се носио над водама земаљским до Христа, када се на Јордану открила Тајна Свете Тројице. Нама у Цркви Божјој се преко воде богојављенске открива та велика и Света тајна када све воде земаљске постају Јордан».

«Када благословимо воду, сјутра Морачу или неку другу, све те воде постају она иста вода у Јордану у којој се Господ крстио, као што иста та вода постаје она вода којом се ми крштавамо – јорданска Света, благословена вода», рекао је Митрополит Амфилохије.

На крају данашње службе Владика је са свештенством обавио освећење воде.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This