Izaberite stranicu

[picasa width=”570″ height=”440″ autoplay=”1″ showcaption=”0″]http://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/14201002[/picasa]

[audio:http://www.svetigora.com/audio/download/6590/15.01.2010_Mitropolit%20Podmaine.mp3]

Фотографије са монашења у Манастиру ПодмаинеЦЕТИЊЕ, 15. јануара (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије, мјестобљуститељ Трона патријараха српских, служио је синоћ вечерњу службу у манастиру Подмаине и замонашио у чин мале схиме искушенике Николу Стјановића, коме је дао монашко име Василије, и Дарка Рекановића, који је добио име Серафим.

Владика је такође у подрасник обукао послушника Радосава.

«Сам Господ, и сам Серафим Саровски, нам је негдје рекао да ове вечери буде његово монашење, на дан прослављења Светог Серафима», рекао је Владика у архипастирској бесједи. «То је велико знамење, да његов избор, као и избор брата Василија, није случајан, и да је њихово опредјељење за монашко служење Христу Господу сагласно промислу Божијем».

«То свједоче и мјесто, и дан, и светитељи које прослављамо. Нека их Господ укријепи, нека јачају у Господу и у сили Његове благодати, а заједно са њима и наш брат Радослав, који је такође примио првине монашког звања да би се и он полако обнављао Оним Који обнавља и за Кога не постоје ни старост ни младост», рекао је Владика.

Чину монашења присуствовало је бројно свештенство и монаштво Митрополије, као и бројни православни вјерници.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This