Izaberite stranicu

[picasa width=”570″ height=”440″ autoplay=”1″ showcaption=”0″]http://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/132010[/picasa]

[audio:http://www.svetigora.com/audio/download/6582/14.01.2010_Mitropolit_Nova%20godina_Podgorica.mp3]

Фотографије са дочека Нове Године у ПодгорициЦЕТИЊЕ, 14. јануара (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије, мјестобљуститељ Трона патријараха српских, служио је са свештенством у поноћ пред црквом Светог Ђорђа под Горицом у Подгорици молебан за ново љето доброте Господње.

Молебану су присуствовале хиљаде православних вјерника сабраних на организованом дочеку Православне нове године који је, по традицији, и овога пута приредила Црквена општина подгоричка.

«Да Бог подари разума и мудрости онима који владају овим народом и свим земаљским народима, да буде што више поштења и што мање отимања туђега, што мање отимања од сиротиње ради својега богатства и ради своје несреће», рекао је Митрополит Амфилохије у архипастирском обраћању  вјерницима.

«Помолимо се да нам Бог опрости све оно што није по Његовој вољи, а што смо учинили у претходној години, и да нам не врати по дјелима нашим. Него да нас по Својој милости спомене, и по доброти Својој. Да нам подари правовремене кише и плодоносну росу, тихе и благе вјетрове и сунчану топлоту. И да се сјети Цркве Своје, раширене по свој васељени. Да је ојача и утврди, прошири и умири и да је заувијек сачува неповријеђену и непобијеђену од врата паклених и од свих напада видљивих и невидљивих».

«Да се и они који нијесу крштени крсте, јер онај који у Бога и у Светињу Божју вјерује, треба да се крсти и да је прими. Помолисмо се да нас Бог избави од глади, помора, земљотреса», рекао је Владика Амфилохије.

На синошњем дочеку пред црвом Светог Ђорђа у Подгорици, сабрани народ, од којих су већина били млади људи, претходно су забављали трубачи из Гуче, група «Легенде», те пјевачи народне музике из Црне Горе.

У поноћ је приређен величанствени ватромет.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This