Select Page

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]http://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/102010[/picasa]

[audio:http://www.svetigora.com/audio/download/6565/2010.01.10_Budva_Podmaine_Liturgija.mp3]

Fotografije sa Svete Liturgije u Manastiru Podmaine u BudviЦЕТИЊЕ, 10. јануара (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас са свештенством Свету службу Божију у манастиру Подмаине.

«Христа су кроз историју посвједочили безбројни мученици, а међу њима на првом мјесту дјеца, која су заклана за његово име и која су остала и до данас и до краја свијета и вијека Његови живи свједоци», рекао је Владика у архипастирској бесједи говорећи о данашњем празнику Светих 20 000 мученика никомидијских.

Владика је у току литургије рукопроизвео у чин игумана настојатеља манастира Подмаина јеромонаха Рафаила Бољевића.

«Ако је Господ дошао у овај свијет не да Му служе, него да служи и да живот Свој полаже за ближње, утолико смо више ми, који смо Његове слуге, призвани да служимо непрекидно и да се приносимо Њему на дар и да оне који који су нам повјерени подстичемо да се и они Њему приносе на дар», рекао је Владика обраћајући се новом игуману. «Нека те Господ утврди у вјери, чистој савјести, врлини и у ревновању за Име Божје у све дане твога живота».

«Помолимо се заједно да нам свима Бог да снагу, и онима са већим одговорностима, да свима буде добро и да сви заједно станемо на страшни суд Господњи као добра и у љубави сабрана дјеца Божја», рекао је отац Рафаило.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This