Select Page
[audio:http://www.svetigora.com/audio/download/6574/o.Petar%20Vranjina_12.01.2010.mp3]

Jrm-Petar-Vranjina.JPGЦЕТИЊЕ, 07. јануара (Светигора прес) – Празник Рођења Богомладенца Исуса Христа свечано је прослављен у Светониколајевској обитељи Манастира Врањина. Свету Литургију, у којој су узели учешће манастирска братија и вјерници са Врањине и Цетиња, служио је настојатељ овог манастира јеромонах Петар (Драгојловић).

У току Свете Литургије скоро сви присутни вјерници приступили су Светим Тајнама Тијела и Крви Христове. Послије службе Божије братство Манастира Врањине је спремило свечану Божићну трпезу љубави за све присутне. У поподневним часовима отац Петар је заједно са братијом угостио групу руских пријатеља и добротвора из Москве, од којих неки већ традиционално посећују овај духовни бисер Скадарског језера.

У поподневним часовима у Зетској соби Манастира Врањина јеромонах Петар организовао је традиционални Божићни дјечији квиз знања из Вјеронауке за дјецу из Зете која су везана за врањинску светосавску светињу. У квизу је узело учешћа преко 20-оро дјеце, од којих су нека по први пут посјетила Манастир Врањину и учествовала у такмичењу из вјеронауке. Улазница за квиз из вјеронауке био је знање барем једне Божићне дјечије пјесме. Побједник овогодишњег квиза је Лука Микулић, ученик седмог разреда, из зетског села Микулићи.

Сва дјеца и сви учесници дјечијег квиза добила су Божићне поклон пакетиће које су новчано донирали чланови породице Ратка Сладојевића из Москве. Поред Божићних пакетића, сва дјеца су добила и специјалне Божићне иконице из Русије у којима се налази дјелић земље из Богом освештане и Богом благословене Свете Земље. Као што је и раније био обичај, и овога пута побједник квиза знања из вјеронауке Лука Микулић добио је специјалне награде, док су друго и трећепласирани учесници дјечијег квиза добили утјешне поклоне.

Pin It on Pinterest

Share This