Izaberite stranicu
19.Април 2009.г. ВАСКРС - Манастир Врањина, Скадарско Језеро

19.Април 2009.г. ВАСКРС - Манастир Врањина, Скадарско Језеро - ГАЛЕРИЈА

ЦЕТИЊЕ, 20. априла (Светигора прес) – У Манастиру св. Николе на Врањини радосно је прослављен празник Христовог Васкрсења. Свету Литургију, у којој највећи део вјерника приступио Светој Чаши, служио је настојатељ Манастира Врањина јеромонах Петар (Драгојловић).

Послије свете службе Божије сав окупљени вјерни народ узео је учешћа у трпези љубави а подијељена су и васкршња јаја.

У поподневним часовима, са почетком у 17 часова, у Зетској соби Манастира Врањина одржан је и Дјечији васкршњи квиз знања. Тема квиза била је „Свети цар Лазар и Косово“. У квизу су узели учешћа малишани из Зете, Подгорице и Цетиња који су духовно везани за ову древну немањићку светињу. Побједник овогодишњег Дјечијег васкршњег квиза знања је малена Симонида из зетског села Горичани. Она је као побједник добила и специјалну вредну награду – велики у дрвету дуборезани Манастир Острог. Послије завршетка квиза окупљеној дјеци су подјељени и васкршњи поклон пакетићи и иконе Пресвете Богородице Тројеручице а раздјељено је и тридесетак часописа васкршњег броја Светигоре. На крају су сва дјеца, њих тридесетак, учествовала у вечерњој васкршњој служби коју је у храму св. Николаја служио отац Петар.

Манастир Врањина је тако постао традиционални организатор великих дјечијих квизова знања из вјеронауке и наше свештене историје који се организују на највеће црквене празнике и на којима се сваки пут окупља све већи број малишана.

Pin It on Pinterest

Share This