Select Page

Празник Вазнесења Господњег свечано је прослављен на Ублима у Кучима.

Прослава Спасовдана — славе Саборне цркве на Ублима почела је Вечерњом службом у навечерје празника. Након вечерњег богослужења парохијани су са својим парохијским свештеником о. Милошем Лучићем кренули у традиционалну литију кроз село, гдје су благосиљани усјеви, поља и виногради овога села.

Благодарећи нашем брату у Христу Вучини Живковићу вјерни су се сабрали на гувну, који је он саградио и своме селу даровао као знак љубави према Ублима.

На сами празник Вазнесења Господњег служена је Света празнична литургија којом је началствовао надлежни парох о. Милош Лучић у присуству великог броја вјерника ове мале, али љубављу велике православне заједнице.

На крају Свете литургије свештеник Милош Лучић се захвалио овогодишњем куму славе Раденку Радоњићу, који је припремио трпезу љубави за све присутне, пожељевши да му Господ Бог стоструко врати, да га благослови са пуно љубави, среће и здравља и да његова породица буде благословена.

По завршетку Свете службе Божије, попадија Николина Лучић је ђацима са вјеронауке при Саборној цркви Вазнесења Господњег подијелила овогодишња свједочанста.

 

Pin It on Pinterest

Share This