Select Page

На недјељни дана када наша Света црква прославља Св. мученицу Гликерију служена је Света литургија у подгоричком Храму Великомученика Ђорђа.

Светим евхаристијским сабрањем началствовао је протојереј Мирчета Шљиванчанин, старешина цркве, уз саслужење протојереја-ставрофора Драгана Станишића, протојереја Јована Радовића и ђакона Луке Павићевића, док је молитвено учествовао умировљени прота Милун Фемић.

На литургијске возгласе одговарао је хор Светосавник, предвођен хоровођом Ратком Вујачић.

Након прочитаног јеванђелског зачала словом поуке сабранима у храму Господњем обратио се началствујући свештенослужитељ прота Шљиванчанин:

,, У Цркви ништа није случајно; све има дубоки и спасоносни смисао за свакога од нас. Само треба да залазимо у дубину Светог јеванђеља, јер ту су поуке живота. Кроз причу о раслабљеном, Црква нам поручује да је Христос наше исцјељење и оздрављење; да у Христовом Васкрсењу проналазимо наше потпуно испуњење. Прича о раслабљеном нам говори како са надом треба да носимо свој животни крст; говори да ће Господ послати човјека, јер не можемо без другога и само о себи мислити“, поручио је началствујући свештенослужитељ прота Шљиванчанин у подгоричком храму.

Након примања Свете тајне причешћа, заједничарење је настављено у Светогеоргијевском дому.

Потом је одржан час веронауке за полазнике Школе Свети Ђорђе, коју води протиница Надица Радовић.

Елза Бибић

Фото/Видео: Дарко Радуновић

Бесједа о. Мирчете Шљиванчанина  

Pin It on Pinterest

Share This