Select Page

На празник Преноса моштију Светог Николаја Мирликијског, Свету литургију у храму њему посвећеном у селу Камено (Херцег Нови) служио је старјешина ове светиње јереј Зоран Миљанић, уз саслужење ђакона Ненада Ковача.

Сабрани вјерни народ у одговарању на молитвене прозбе предводио је чтец Ђорђе Павловић. На крају Свете литургије храм је опходила литија и пререзан је славски колач.

Потом се сабранима, по благослову старјешине храма, обратио ђакон Ненад, нагласивши значај постојања храма на мјесту покоја наших ближњих, ради салужења Свете литургије која обиљежава читав наш живот, од доласка на овај свијет, до исхода душе и одласка пред лице Божије.

Ђакон Ненад је подсјетио да у нашем црквеном календару има много светитеља чудотвораца, међу којима је и велики Свети Николај, наш посредник и заштитник морепловаца, који су благодаћу Божијом чинили и већа чудеса од оних која је Господ чинио, како је и обећао својим ученицома да ће их удостојити тога, да чине дјела већа него што је Он чинио, кад год су у тврдој и постојаној вјери и подвигу.

За све сабране уприличена је трпеза љубави у парохијској ћелији покрај овога древног храма.

Извор: СПЦО топаљско-херцегновска

Pin It on Pinterest

Share This