Select Page

Поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића, у Цркви Светог архангела Михаила на Белависти, у поноћ Свету литургију служио је протојереј-ставрофор Обрен Јовановић са свештенством, а уз бројни вјерни народ евхаристијском сабрању је присуствовао и предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић.

Дан рођења Исуса Христа је празник доброте, мира и праштања, казао је архијерејски намјесник херцегновски о. Обрен Јовановић.

– Нека велики празник Христовог Рождества унесе радост, мир, благостање, слогу и братску љубав у све домове, наш град и нашу земљу и испуни их сваким добром, а Господ ће онда и наша срца испунити добром, казао је отац Јовановић честитајући Божић.

Божићне литургије служене су јутрос у храмовима Св. Спаса на Топлој и Св. архангела Михаила на Топлој.

На Сабор Пресвете  Богородице, 8. јануара, са почетком у 9 часова Свете литургије биће служене у црквама Св. Спаса на Топлој, Св. архангела Михаила на Белависити и Св. Тројице на Ратишевини. Вечерња служба у Цркви Св. ахиђакона Стефана на Сушћепану почеће у 16 часова.

У уторак, на дан Св. архиђакона Стефана, Света литургија посвећена овом светитељу и храмовске славе цркве на Сушћепану почеће у 9 часова. Вечерња служба биће обављена у Цркви Св. Спаса на Топлој, са почетком у 17 и Цркви Св.  архангела Михаила на Белависти у 18 часова.

Извор: РТХН

Pin It on Pinterest

Share This