Select Page

Протојереј-ставрофор Милош Весин одржаће у недјељу, 10. децембра 2023. године, предавање на тему ,,Утицај богослужења на човјеково тијело, душу и дух“ у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици, са почетком у 19 часова.

Прота Милош Весин завршио је Карловачку богословију и Богословски факултет у Београду. Студије психологије, студије музике (одсијек соло-певање и дириговање) и пост-дипломске студије из теологије завршио је у Луцерну (Швајцарска). Први је диригент свештеничког хора Епархије шумадијске “Свети Сава”. Усавршавао је музику и психологију у Лозани, Паризу и Кембриџу. Докторирао је психологију у Лондону. Предавач на многим црквеним трибинама и универзитетима широм Америке, Канаде и Европе. Бави се пастирском психологијом и редовни је професор на Православном богословском факултету ,,Свети Сава“ у Либертвилу (САД), такође је парох чикашки.

Докторска дисертација ,,Саветодавна психологија и Света тајна исповести на раскршћу између патолошког и здравог осећаја кривице“, настала је након вишегодишњих истраживања (од испитаника из Србије до испитаника Источне и Западне Америке, све до православних земаља Африке) и потврдила је ауторову почетну тезу о распрострањености доживљаја гријеха, кривице, стида, кајања код људи.

Борис Мусић

Pin It on Pinterest

Share This