Select Page

У крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици у понедјељак, 11. децембра, одржаће се књижевно вече са Ненадом Милкићем, са почетком у 19 часова.

Ненад Милкић српски је правник, пјесник и књижевник.

Рођен је у Лозници, члан је Удружења књижевника Републике Српске и Удружења књижевника Србије.

Објавио је двије збирке поезије: „Пурпурне кише“ и „Певај ми мама“, као и романе: „Зовем се Дуња“, „Последња стража“, „Зов карауле“, „Бесмртни батаљон“.

Носилац је бројних награда и признања: Захвалница Ратних ветерана, инвалида и породица погинулих бораца Србије за несебичну помоћ и посебан допринос у раду удружења РВИ Србије, Орден Косметска звезда 2. реда за заслуге у области књижевности, Плакета Општине Мали Зворник за остварена достигнућа од изузетног значаја за развој Општине Мали Зворник, Пушкинова награда – Награда А. С. Пушкина за „Верност речима и делима”, додељена од стране Савеза писаца Русије – Градска организација Москва, Захвалница Копнене војске Србије за сарадњу са Командом Копнене војске, сећање на жртве и борбу против заборава, допринос развијању и неговању патриотизма, родољољубља, слободарског духа и традиција славне Српске војске, Благодарје Равногорског покрета Чачак за братску помоћ, Посебна награда Општине Мали Зворник, због достигнућа у књижевности, такође је добитник и носилац „Церске споменице”.

Pin It on Pinterest

Share This