Select Page

Дани Светог Јована Владимира у Бару, који су почели 28. маја и трају до 10. јуна, настављени су турниром у малом фудабалу који се данас и сјутра, 30-31. маја 15-19 часова, игра на теренима Спортско-рекреативног центра Тополица у Бару. а чиј приход је намијењен манастиру Девич на Косову и Метохију.

У оквиру ове манифестације у четвртак, 1. јуна у 8 часова, служиће се Света литургија на остацима ранохришћанског храма (“барски триконхос”).

Истога дана у 20 часова на платоу испред Саборног храма Светог Јована Владимира историчар др Милош Ковић, редовни професор на Филозофском факултету Универзитета у Београду одржаће предавање на тему “Историја и предање”.

У петак, 2. јуна, са почетком у 9 часова биће служена Света литургија на остацима манастира Пресвете Богородице на Ратцу.

За 20 часова планиран је програм који ће бити одржан на платоу испред Саборног храма “Матица српска – јуче, данас и сјутра”. Говориће проф. др Драган Станић, предсједник Матице српске, Селимир Радуловић, управник Библиотеке Матице српске и др Милан Мицић, генерални секретар Матице српске.

Pin It on Pinterest

Share This