Select Page

Бадње вече и Божић прослављени су и у петој Зетској и љешкопољској парохији. По први пут од Великог рата, бадњаци су освештани пред Храмом Свете Петке у Грбавцима, што је народ прославио слично стиховима нашег највећег пјесника Светог владике Петра II Тајновидца.

Док се народ гостио приганицама, медом и вином, дјеца Школе вјеронауке Светога Мардарија љешанског и либертвилског украшавала су бадње дрво у храму и са радошћу припремала све за поноћну Свету литургију, коју је служио надлежни парох свештеник Бојан Радуновић.

Торжествености празника су допринјели појањем и чтецирањем студенти Богословског факултета Лазар Радиновић и Небојша Арсовић, пјевницу је водио игуман манастира Космач, монах Серафим, као и мноштво сабраног народа.

По свршеној Литургији услиједила је трпеза љубави коју су припремили мјештани села са својим парохом. Ломљена је чесница коју су с љубављу припремили Блажо и Ивана Миротић. Црква је ових дана освијетљена, а убрзо добија и ново звоно.

Сјутра, у недељу, на други дан Рождества Христовог празник Сабор Пресвете Богородиц очекујемо и дочекујемо браћу и сестре, трудбенике манастира Светога Николе са Пелевог Бријега.

о. Бојан Радуновић

Pin It on Pinterest

Share This