Izaberite stranicu

Преподобни старац Порфирије Кавсокаливит: Заволите Бога који је све и сва. Благодаћу Божијом приближавајте се Богу јер када нас Христос повезује не постоје растојања

“Са таквом добротом и сабраношћу је Преподобни старац Порфирије разговарао са мном да ми је и сад, после неких четрдесетак година, када се сјетим тог сусрета мило на души. То је био један од најблагодатнијих сусрета у мом животу, тај мој сусрет са Старцем Порфиријем.” Тако је о сусрету са Преподобним старцем Порфиријем говорио блаженог спомена Митрополит Амфилохије, који је са слушаоцима Радио Светигоре подијелио сјећање на новопросијавшег светитеља Цркве Христове у једној од 14 емисија серијала “Загледан у Христа”, који је овај васељенски медиј посветио овом подвижнику љубави Христове поводом његове канонизације.

Душекорисни разговор Слободанке Грдинић са Митрополитом Амфилохијем можете послушати на линку: Радио Светигора

Свети архијерејски сабор Цариградске патријаршије на свом засједању 27. новембра 2013. године у Диптих Светих унио је Старца Порфирија Кавсокаливита. За датум литургијског спомена Преподобног старца Порфирија установљен је 2. децембар, дан његовог упокојења.

Pin It on Pinterest

Share This