Izaberite stranicu

Школа вјеронауке која је посвећена Светом Василију Острошком, при парохији паштровској, у недељу 15. маја прославила је своју крсну славу на радост како дјеце и њихових родитеља тако и свих присутних гостију који су дошли на ову радост.

Слава школе је обиљежена дводневним програмом, док је централна прослава  започела Литургијским сабрањем у цркви Светог Николе у Тудоровићима изнад Светог Стефана.

Свету Литургију је служио протојереј Драгослав Ракић а за пјевницом одговарао хор вјеронауке „Света Јелена Штиљановић“ и сестринство манастира Рустово.

Након  што је освештао славски колач парох паштровски и вејроучитељ отац Драгослав Ракић се обратио пригодном бесједом и том прилико  честитао празник и славу ученицима и њиховим родитељима.

Након тога отац Драгослав је дјеци честитао успјешан завршетак наставе за текућу 2021/22. годину и заблагодарио им на дивном дружењу током године као и њиховим родитељима, који су се преко цијеле године трудили у ревносном и редовном спремању оброка за дјецу и све присутне.

Посебну захвалност испред управе школе и парохије протојереј Драгослав Ракић упутио је фирми „Ин Тоурист“ са Каменова, на челу са господом Дејаном Никчевићем и Веселином Јовичићем који су током цијеле године без икакве накнаде својим аутобусима превозили ђаке из Будве, Бечића, Светог Стефана до школе у Тудоровићима.

Славље је настављено уз свечану трпезу у просторијама школе гдје су евоциране успомене на протеклу годину и том приликом испланирана и нова маршута путовања за све полазнике вјеронауке и њихове родитеље, као награду за њихов труд.

Школа правславне вјеронауке парохије паштровске „Свети Василије Острошки“

Тудоровићи – Свети Стефан

Pin It on Pinterest

Share This