Izaberite stranicu

Ученици школе вјеронауке „Свети Василије Острошки“ са Светог Стефана предвођени својим родитељима и вјероучитељем посетили су 13. маја биосокоп у Будви гдје су присуствовали пројекцији документарног филма „Свети Василије Острошки – сведок Васкрсењаˮ, аутора катихете Бранислава Илића.

Пројекција је организована у оквиру дана прослављања крсне славе школе вјеронауке и њеног духовног патрона и заштитника Светог Василија Острошког Чудотворца.

Била је ово прилика да ученици веронауке, поред учешћа у богослужењима, у виду катихезе промишљају о значају светитељства и свеукупног живота у Христу, а промишљање на наведену тему почело је пројекцијом документарног филма у којем се казује о животним подвизима и делима љубави, једног од угодника Божјих из рода нашега.

На крају пројекције филма чију продукцију потписује Телевизија Храм великом броју сабраних ученика и њихових родитеља обратили су се аутор филма катихета Бранислав Илић и вјероучитељ протојереј Драгослав Ракић.

Такође  се захваљују аутору филма Браниславу Илићу на посјети, као и домаћинима управи, Биоскопа „Cadmus Cineplex“ у Тржном Центру „Плаза“ у Будви на  гостопримству.

Д.Р.

 

Pin It on Pinterest

Share This