Izaberite stranicu

У недељу 15. маја, четвртој недељи по Васкрсу (Раслабљеног), на празник Светог Атанасија Великог, по благослову Епископа британско-скандинавског г. Доситеја и Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија, Свету литургију у Цркви Светог мученика Албана у Српској православној парохији Вазнесења Господњег на Оксфорду, служили су архимандрит Стефан Поњарац, парох оксфоршки, и јеромонах др Владимир Палибрк, сабрат манастира Острога.

По прочитаном зачалу из Апостола и Јеванђеља, сабраном вјерном народу ријечима пастирске бесједе обратио се јеромонах Владимир, тумачећи јеванђелску параболу о исцјељењу раслабљеног.

Послије причешћа и литургијског сабрања настављено је заједничарење у овој црквеној заједници на Оксфорду, гдје је јеромонах др Владимир присутнима одржао предавање “Свети Василије Острошки Чудотворац у нашем времену”.

У овој црквеној заједници и парохији Вазнесења Господњег и у цркви Светог мученика Албана на Оксфорду налази се и дио моштију Светих новомученика Јасеновачких, које је ова заједница добила са благословом Епископа пакрачко-славонског г. Јована.

 Александар Вујовић

Фото: Горан Тијанић

Фотографије

Pin It on Pinterest

Share This