Izaberite stranicu

У петак 21.  јануара 2022. године, на празник Светог мученика Јулијана и Василисе, преподобног Георгија Хозевита и Светог Григорија Охридског, на гробљу у Вучици код Даниловграда сахрањен је блаженопочивши Зоран Бобичић.

Опијело блаженопочившем Зорану служили су надлежни парох протојереј Предраг Катанић, парох подострошко-јеленачки, протојереј Предраг Шћепановић, архијерејски намјесник подгоричко-даниловградски, и јереј Блажо Петровић, парох зетски.

После опијела бесједом се обратио протојереј Предраг Шћепановић, који је казао да је брат Зоран један од првих пупољака првог мирисног цвијећа Христвог сада и Цркве у Бјелопавлићима у великој духовној зими у Црној Гори.

“Био је то човјек кога када је бризнуо у плач за Христом ништа друго није могло утјешити. И од када га знам његов осмјех, поглед, био је загледан у земљу, одакле смо као прах створени, али његово надање, његова отаџбина било је Царство небеско. Зоран Бобичић је био човјек образац какви ми православни хришћани можемо да будемо”, нагласио је отац Предраг.

На гробљу се од уснулог слуге Божијег Зорана Бобичића опростио надлежни парох протојереј Предраг Катанић.

Опијелу и сахрани поред родбине, пријатеља и кумова молитвено су присуствовале и учествовале и монахиње манастира Светих Архангела из манастира Ждребаоника, са игуманијом мати Јустином на челу.

У име породице блаженопочившег Зорана Бобичића, захвалио се његов син Мирко.

Нека свеблаги Господ упокоји душу блаженопочившег слуге свога Зорана и подари му Царство небеско.

https://svetigora.com/u-selu-vucica-sahranjen-zoran-bobicic/

Александар Вујовић

Извор: Радио Светигора

Pin It on Pinterest

Share This