Izaberite stranicu

Удружење новинара Црне Горе на данашњој свечаној Скупштини у Српској кући  додијелило је награде овогодишњим лауретима, међу којима је и Радио Светигора. Награде је уручио предсједник Удружења новинара Црне Горе Тихомир Бурзановић.

Награду, пригодну споменицу, додијељену поводом 150 година новинарства у Црној Гори, испред Радио Светигоре примио је отац Павле Божовић. Споменицама су награђени Српска ТВ и Удружење новинара Србије.

Тихомир Бурзановић уручио је награду за најбољи онлајн медиј порталу Јадран Нови, који су препознали као најчитанији и најперспективнији портал на црногорском приморју. Награду је примио директор портала Јадран Нови Радојица Кушић. Поред портала Јадран Нови, награду су добили и портали Борба и Беране онлине.

Награде за животно дјело и изузетан допринос новинарству у Црној Гори додијељене су дугогодишњој уредници дневног листа Побједа Марини Јочић, као и дугогодишњем уреднику РТЦГ-а Емилу Лабудовићу.

Осим њих годишње награде припале су Спутњику, коју је примила главна уредница Љубинки Милинчић, затим Драгани Мијушковић (Српске новине), Милици Крговић (Дан) и Ивани Крушчић (Српска ТВ).

Награду за репортажу добио је главни и одговорни уредник Гласа Холмије Горан Киковић, а за колумну Драган Росандић – Роси (Српска ТВ).

Награду за фотографију добио је Владимир Павићевић, фриленсер.

Емило Лабудовић, који је директор Српске куће, данас је саопштио да ће Удружење новинара напокон добити своју канцеларију у Српској кући, како би несметано могли да раде и обећао помоћ УНЦГ за издавање монографије о 150 година новинарства у Црној Гори.

Pin It on Pinterest

Share This