Izaberite stranicu

Породица и деца су за већину људи најважнија ствар у животу. До овог закључка су дошли стручњаци из истраживачког центра Пев, који су анкетирали 19 хиљада становника из 17 земаља, преноси Комерсант. Наиме, 38% испитаника види бригу о најмилијима као главни смисао свог живота. Професија и каријера су се показали најважнијим за 25% испитаника. Материјално благостање на првом месту је 19% испитаника а 18% и 17% рекло је да су за њих главни пријатељи и сопствено здравље.

12% људи види главни смисао живота у слободи и независности. Сваки десети верује да живи за свој омиљени хоби и разоноду. Последња места на листи одговора заузели су: социјална помоћ у пензији, вера (по 2%) и брига о кућним љубимцима (1%).

Шпанија, Јужна Кореја и Тајван биле су једине земље у студији у којима је непородица био најпопуларнији одговор. За Шпанце се показало да је здравље најважније, за Корејце – финансијско благостање, за народ Тајвана – допринос развоју друштва.

Већина оних који смисао свог живота сматрају духовношћу и религијом завршила је у Сједињеним Државама: овај одговор изабрало је 15 одсто Американаца. У свим осталим земљама ова опција није добила више од 5%.

Породица као смисао живота је водећи у свим старосним групама, испитаници од 18 до 29 година на друго место стављају пријатеље, а они од 30-64 године рад. Финансијско благостање је на другом месту у групи од 65 година, а на трећем здравље.

Извор: Правослвие. ру

Pin It on Pinterest

Share This