Izaberite stranicu

Саборни храм Светог Јована Владимира у Бару добио је награду за најбољи млади засад са 100 стабала маслина, на XIX “Маслинијади”, која је одржана у суботу 20. новембра 2021. године, на Љетњој позорници у Старом Бару. По оцјени жирија, млади засад може послужити као огледно имање за све младе маслинаре.

На XIX “Маслинијади” додијељене су бројне награде за квалитет уља, одржавање маслињака и младих засада.

Ова традиционална манифестација одржана у организацији НВО “Маслинијада”, Друштва маслинара “Антивари”, а у сарадњи са МЗ Стари Бар, Културним центром, Туристичком организацијом, уз подршку Министарства пољопривреде и под покровитељством Општине Бар.

Манифестација је одржана у скромним условима и без уобичајених културно-умјетничких садржаја и изложбених штандова, уз поштовање свих епидемиолошких мјера. Ипак, организатори су хтјели да обезбиједе континуитет манифестације, али и да награде вриједне произвођаче, који су и ове године произвели квалитетно екстра дјевичанско уље, обновили маслињаке и посветили им се са посебном пажњом и љубављу.

Манифестација је завршена уз жеље да наредна јубиларна ХХ “Маслинијада” буде одржана у бољим условима, у добром здрављу и расположењу.

Д. В.

Pin It on Pinterest

Share This