Izaberite stranicu

Архимандрит Евсевије Меанџија служио је на Аранђеловдан Свету литуругију у Цркви Рођења Богородице у Бечу. Ево шта је о том духовном искуству, заједничарењу са народом Божијим, који својом духовношћу украшава ову метрополу, записао:

Најлепше што се може десити човеку је сусрет и заједница са народом Божијим на Светој литургији. Слава Богу један такав диван сусрет имао сам у Недељу у Цркви Рођења Богородице у Бечу.

Празник Светог Архангела Михаила привукао је мноштво православних Срба, Рома, Влаха, Аустријанаца и многих других на Божанствену литургију. Лепоти богослужења допринела је певница где су младе девојке и момци ко анђели певали торжествено прослављајући Бога и његовог угодника Архангела Михаила и све Небеске силе.

Народ Божији све време је молитвено учествовао у литургијским химнама припремајући се за сусрет са Жеником душа наших Господом Исусом Христом у Светој тајни причешћа. Заиста за време Причешћа мноштво народа је приступило Светом путиру са страхом Божијим, вером и љубављу. У ваздуху, као и у нашим душама, могла се осетити велика духовна радост и заједница народа Божијег са Господом нашим Исусом Христом.

Благодарећи Богу и надлежном Епископу аустријско-швајцарском г. Андреју за благослов да служим и свештеницима Цркве Рођења Богородице у Бечу, који су ме са братском љубављу примили, учествовао сам у евхаристијском слављу и духовној радости са народом Божијим који својом духовношћу украшава град Беч као сијалице божићну јелку.

архимандрит Евсевије Меанџија

Фотографије са богослужења у Цркви Рођења Богородице у Бечу

Pin It on Pinterest

Share This