Izaberite stranicu

Нова школска 2021/2022. година у школи вјеронауке у Паштровској парохији у недјељу, 03. октобра, започела је као и сваке године са великом радошћу и ишчекивањем како дјеце и њихових родитеља, тако и пароха и вјероучитеља.

Први школски дан почео је Светом литургијом коју је служио протојереј Драгослав Ракић, парох паштровски и вјероучитељ школе. Он је у својој бесједи тумачећи Свето јеванђеље подсјетио на важност и неопходност овог духовног сабрања, похађања часова вјеронауке, наводећи коначни и вјечни смисао свега због чега су се у овом дану сабрали…

Послије Свете литургије и радосних честитки за почетак нове школске године сабрање је настављено у трпезарији школе, а након тога је услиједио први час у учионицама.

Послије часа, како је и претходно најављено, одржана је проба хора који ће предводити Ива Ћулафић дипломирани музички умјетник и педагог, док је предшколска група имала свој час и дружење у играоници школе.

“Већ овом приликом су договаране нове ваннаставне активности, као и нове маршуте наредног путовања те је формирано редовно дежурство за спремање доручка сваке недеље током цијеле наступајуће школске године”, казао је за Светигору протојереј Драгослав Ракић, парох паштровски и вјероучитељ школе.

Подсјетио је да ће дјецу, полазећи из Будве, као и до сада превозити аутопревозничка фирма “Ин Турист” са Каменова који то већ дужи низ година чине као дар овој школи, а на благослов својих душа и породица.

“Овом приликом позивамо и друге родитеље и сву светосавску дјецу расположену за дружење да нам се придруже”, казао је о. Драгослав Ракић.

Ове године школу вјеронауке у Паштровићима уписало је 38 полазника узраста 7-19 година, 14 чланова хора и 7 предшколаца.

Pin It on Pinterest

Share This