Izaberite stranicu

Др Дејан Мараш, кардиолог који већ двадесет година ради у Лондону, говорио је за Радио Светигору о његовој посјети светињама Косова и Метохије, гдје је августа мјесеца боравио заједно са Његовим високопреосвештенством Митрополитом црногорско-приморским г. Јоаникијем, као гост Преосвећеног Епископа рашко-призренског и косовско-метохијског г. Теодосија.

Приликом  посјете јужној српској покрајини, др Мараш је подијелио 31. породици новчану помоћ сакупљену на хуманитарном Светосавском балу у Лондону, чиј је један од организатора, а изразио је наду да ће ова хуманитарна акција постати традиционална.

Др Мараш каже да је посјета Косову увијек потресна, као и ти сусрети са нашим народом, а посебно дјецом.

“Косово је најскупље парче српске земље и не смијемо га препустити у руке свјетским отимачима“, поручио је др Мараш.

Са слушаоцима Радио Светигоре подијелио и сјећања на блаженог спомена Митрополита Амфилохија, кога је дочекао на Цетињу приликом његовог доласка на службу цетињског митрополита 90-их година, гдје је др Мараш у то вријеме радио као љекар у Болници “Данило први”.

Убрзо га је Митрополит позвао да буде љекар цетињским богословцима и професорима. Од тада га веже пријатељство са блаженопочившим Митрополитом Амфилохијем, Митрополитом Јоаникијем, блаженог спомена оцем Момчилом Кривокапићем и другим свештеницима и вјерницима који су постављали темеље обнове наше Митрополије 90-их година сада већ прошлог вијека.

Разговор са др Дејаном Марашем који је водила Слободанка Грдинић можете да послушате на линку: Радио Светигора.

 

Pin It on Pinterest

Share This