Izaberite stranicu

На Светог пророка Илију, 2. августа 2021. године у 18 часова, на Црном језеру код Жабљака обављено је саборно крштење, које су организовали Епархија будимљанско-никшићка и Црквена општина Жабљак, преноси Радио „Слово љубве“.

Свету тајну крштења служили су протојереј Миливоје Јововић, парох жабљачки, и протојереј Мирчета Шљиванчанин, старешина цркве Светог Ђорђа под Горицом, који је том приликом, пожелео да свима буде срећно и благословено крштење.

„Крштење је најважнији дан у човековом животу. Када се сјединимо са Богом онда добијамо она својства која има сам Бог. Ви сте послушали Реч Божију, послушали сте Христа, послушали сте најбољег и највећег учитеља, који је поручио: Онај који се не роди крштењем нема вечни живот“ Нека вам буде срећно! Постали сте деца Цркве, која је, пре свега – заједница живог Бога и људи, где је Бог – отац, а ми сви крштени – Његова деца, а са нама и свеци и анђели. Сви смо крштењем постали чланови те заједнице, те свете породице“, казао је О. Мирчета Шљиванчанин.

Извор: Радио “Слово љубве”

 

Pin It on Pinterest

Share This