Izaberite stranicu

Све је почело 18. јуна, уочи Тројчиндана, када је војним хеликоптерима три тоне тешка лимена црква зељезне конструкције, у два наврата, пренесена од парохијског дома на Тополици до врха Румије. Црква је направљена за 10 дана, а тај посао обавили су Рајко Несковић и Момо Мијаиловић. Крст је направљен у Србији, док су три звона стигла из Русије.

Митрополит Амфилохије је том приликом рекао да је Црква “оживјела легенду”, која каже да је некад на Румији постојала црква посвећена Светој Тројици коју је саградио краљ Јован Владимир, али је, због гријеха почињеног у храму, црква “одлетјела”. Исто предање каже да ће црква поново сама долетјети када се накупи довољно покајног камења за нови храм. Митрополит Амфилохије је тада објавио да је “црква долетјела”.

”Ево, остварује се пророчанство да ће црква долетјети с неба, кад дође вријеме и кад се напуни довољно покајног камења. Ево га, видите колико се накупило. Црна Гора је поново добила своју капу, након сто је скинута она с Ловћена”, казао је Митрополит.

Pin It on Pinterest

Share This