Izaberite stranicu

Српска повратница у Ђаковицу Драгица Гашић, којој је обијен и испретуран стан, каже за РТС да је прво помислила да се неко уселио у стан у којем живи, као и да ово није једина непријатност коју је доживела. Ипак, поручује да остаје у Ђаковици.

Драгица Гашић је објаснила да се данас вратила из Клине када је видела да јој је стан обијен.

“Јесте ми било непријатно, носим кесе, храну доносим из Клине, из села, купујем у Клини, јер овде ми не дају да купујем храну и када сам видела отворена врата ја сам се изненадила”, каже Драгица.

Истиче да је прво помислила да се неко уселио у стан.

“Када сам ногом отворила врата, видим да ме нико не дира и прво сам приметила да ми је камера нестала и папириће по поду”, наводи она.

Додаје да је, када је ушла у дечју собу, видела да јој је нестала храна из стана.

На питање ко то ради, Драгица каже да нема појма и да је све пријавила полицији.

“Полиција је дошла, одмах је направила увиђај. Њих десетак су били, командир полиције је био, рекао је да ће да се среди и да смири ситуацију. Али врата када су видели каква су они су се запањили. Када сам им рекла да су ми узели кофер са гардеробом црном, што је носим за оцем, јер ми је отац умро они стали људи, смешно им је било, али им незгодно да се смеју”, истиче Драгица.

Наглашава да ово није једина непријатност коју је доживела, да је ту било и лупање на врата, каменовање, лепљење слика.

Одговарајући на питање остаје ли и даље да живи у Ђаковици, Драгица каже да остаје при томе и да је данас превела струју на себе.

Истиче и да је Општина поднела тужбу против ње.

“Узели су ми врата, још не дају да се поставе врата. Сви имају овде блиндирана врата у улазу, само ја немам. Вратили су ми врата, али ми не дају да их поставим. И не дају ми да реновирам стан, кажу да је то општински стан, није твој и не можеш да га реновираш и да врата поставиш”, наводи Драгица Гашић и каже да је то чула од других.

На питање има ли неког у граду ко ће да јој помогне да остане, Драгица каже да нема и да јој се нико није обратио.

“Не да су били против, нико ми ништа не каже – ни седи ни иди, ћуте једноставно”, закључила је Драгица Гашић.

Извор: РТС

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Pin It on Pinterest

Share This