Izaberite stranicu

У Недељу пету по Духовима, 25. јула, када наша Света црква молитвено прославља Икону Богородице Тројеручице и Свете мученике Проклa и Иларијa, Свету службу Божију у подгоричкој цркви Светог Ђорђа под Горицом служили су протојереј-ставрофор Драган Станишић, протојереј-ставрофор Милета Кљајевић и ђакон Лука Павићевић.

Празничну бесједу је произнио о. Драган који је тумачећи данашњу јеванђељску причу о гергесинским бесомучницима, казао да нам она говори да вјерујемо Господа Исуса Христа како никад не би смо претрпијели зло од злога. Јер имајући заједницу са Христом, ми се удаљавамо од онога што је зло, што је покварено, што је бесомучно.

“Нека би Господ Бог дао да имајући ову свету службу, ову Литургију, сабрање, имајући ову Свету чашу, јединство и сједињење са Христовим тајнама Тијела и Крви, свагда будемо слободни од свакога зла и да никада не дођемо до тога да сасвим будемо запосједнути злом. И да се молимо за оне који су запосједнути, да приносима молитве и дајемо прилоге, како би се они молитвама нашим ослободили од свакога зла.”

Весна Девић

Pin It on Pinterest

Share This