Izaberite stranicu

Његово преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Теодосије, примио је јутрос, 23. јула 2021. године, полазнике Призренске летње духовне школе, који су имали прилику да се упознају са светињама и културним наслеђем на Косову и Метохији и, да кроз предавања и разговоре са људима који овде живе, упознају јужну српску покрајину, саопштила је Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска на свом званичном Твитер налогу.

Полазници ове духовне школе посетили су јуче, 22. јула 2021. године Ораховац, где су пристигли после молитвеног учешћа на Литургији у манастиру Девич, известила је за Радио “Слово љубве” Оливера Радић, професор и новинар из Ораховца.

У цркви Успења Пресвете Богородице дочекао их је свештеник Милан Станојевић, испричао им историјат цркве и како се данас живи у Ораховцу. Прошетали су мало српским делом Ораховца и погледали како изгледа живот у том малом кругу. У дворишту породице Радић разговарали су са домаћинима, а девојчица Павлина Радовановић им је отпевала неколико песама које су студентима измамиле сузе.

Након боравка у Ораховцу, полазници Летње призренске духовне школе су се запутили ка Великој Хочи и манастиру Зочишту, пренио је Радио “Слово љубве”.

Фото: Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска

Pin It on Pinterest

Share This