Izaberite stranicu

Црква Свете Недеље у насељу Рап, изнад Старог Бара, данас, 20. јула 2021. године, прославила је своју славу. Светом литургијом је началствовао архијерејски протопрезвитер барски протојереј-ставрофор Слободан Зековић, а саслуживали су барски парох и старјешина ове цркве протојереј Јован Пламенац, барски парох јереј Александар Орландић и црмнички парох јереј Крсто Пламенац.

Након благосиљања славског колача и жита јереј Александар Орландић народу се обратио бесједом о Светој велокомиченици Недељи и њеној вјери. Он је подсјетиио на њено страдање и ријечи: “За мене је живот – умрети за Христа”, истичући да смо сви ми дужни да се угледамо на ту истинску вјеру:

“Да знамо да овај земни живот треба да посветимо Господу и ближњима, да се одричемо себе, да би тако задобили истински живот, благодат Господњу у овоме животу, и да би тако прешли у живот вјечни јер истински живот и овдје и у вјечности јесте Христос”, поручио је јереј Александар Орландић.

Овогодишњи кум славе био је Иван Краљ, а по традицији дио славског колача и кумство за наредну годину је преузео Стефан Новаковић.

фото/видео: Николај Орландић

Pin It on Pinterest

Share This