Izaberite stranicu

Православно спортско друштво Света Србија, и овога 2021. лета Господњег, приређује Свечани видовдански концерт под називом Србија се роди на Видовдан у Задужбини Илије Милосављевића Коларца, са почетком у 19 часова. Рађање Србије и српског народа је предуслов за сваки напредак и изградњу, оцијенили су из ПСД Света Србија уз подсјећање да нас Свети Кнез Лазар заветује Христом и Газиместаном да скупа чувамо и не дамо светиње.

ПСД Света Србија васпитава полазнике и чланове живом вером и традицијом кроз уметничка одељења певничког појања, хорског певања, музичку и литерарну секцију, беседништво, иконопис и старе занатске вештине. “Зато спортисти Свете Србије удружени са најбољим мелодима, појцима и песницима данашњице чине окосницу годишњих концерата и саборовања, које приређују заједно са пријатељима. Концерт Србија се роди је манифестација од значаја за град и државу. Свечаним обележавањем Видовдана, на коме је стални гост Хор Симонида из Грачанице, Космет је у главном граду. Београд чува Косово и Метохију. Песмом Омладинског састава Симониде, Музичког састава Метох – при Манастиру Сланци, Певачке групе Родослов, Етно састава Аманет, игром КУД-а Корени послаћемо поруку и поздрав рађања, Србија се роди”, поручили су из овог друштва.

Како су саопштили тема овогодишње сцене и беседе концерта је верски туризам, а биће представљен и пројекат Београдски туристички мозаик „Србија се роди“.

Видовдан је бдење српских песника: Благоја Баковића, Милице Бакрач, Радомира Уљаревића и Будимира Дубака, литијске Црне Горе, и Јера Раденковића са Косова.

“Уз појање косовске одиве Вере Столић и мелода Љубе Манасијевића најлепши су амбијент представљања високоразредног верског туризма Београда. Храм Светог Саве, Ружица црква, Манастир Раковица, Саборна црква јесу духовна понуда Београда, којом ће се град препознавати. Православно спортско друштво Света Србија и Град Београд, заједно са пријатељима Српским савјетом Црне Горе, чију београдску поставку изложбе Тако су говорили нажи преци званично затварамо, Удружењем грађана Светосавске свечаности из Чачка, где су Видовдански дани на Љубићу и Друштвом српских домаћина, позива вас да чујете Музички састав Света Србија и Ангелину, Гордану, Јану и Новака децу Свете Србија”, стоји се у обавештењу које потписује Миљан Ћеранић, директор ПСД Света Србија.

В.Д.

 

Pin It on Pinterest

Share This