Izaberite stranicu

Више од 20.000 верника, свештеника и монаха из многих епархија Украјинске православне цркве Московске патријаршије узело је учешће у молитвеном скупу код Скупштине Украјине и Председништва како би показали припадност Украјинској правосланој цркви и одбранили канонску Цркву од антиуставних закона и дискриминације.

Верници су народним посланицима и председнику Зеленском уручили апел о укидању антицрквених закона бр. 2662-VIII (закон о принудној промени назива Цркве, којим је планирано да се Украјинска православна црква преименује на “Руска православна црква у Украјини”) и 2673- VIII (закон који легализује отимање храмова), који су усвојени од стране претходне владе и бившег председника Порошенка.

Верници су донели пред Председништво више од милион потписа тражећи да се прекину притисци на канонску Цркву и да се укину антицрквени закони. После сусрета са представницима администрације Председника, један од предводника молитвеног скупа, Архиепископ васиљковски Николај, рекао је да су апели верника прихваћени и регистровани, као и да остаје нада да ће украјинске власти послушати глас верника Украјинске православне цркве. На крају молитвеног скупа, владика је захвалио верницима, посебно онима који су прешли стотине километара како би се окупили и молитвено бранили своју Цркву.

теолог Николај Сапсај

Извор: https://news.church.ua

Pin It on Pinterest

Share This