Izaberite stranicu

Побједом екипе „Подгоричка господа“ над другопласираном екипом „Мојковачни“ завршен је овогодишњи хуманитарни фудбалски куп „Свети Марко“ који се по седми пут одржао у част овог светитеља који је и заштитник Подгорице. Након тридесет једне утакмице у којима је учествовало око 320 рекреативаца, организатори из Хуманитарног омладинског клуба „Млади за Космет“ саопштили су да је прикупљено 1460 евра од партиципација. То ипак није коначан збир донација јер организатори истичу да је прикупљање прилога још увијек у току. Комплетан збир донација биће прослијеђен народној кухињи Митрополије црногорско-приморске при Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици.

Пехар побједницима уручио је протојереј Бранко Вујачић, први човјек Добротворног фонда Митрополије црногорско-приморске „Човјекољубље“ који је овом приликом изразио захвалност ученицима и организаторима што на овај начин промовишу хуманост и спорт, вриједности које баштини и наша Православна вјера.

На овогодишњем купу Светог Марка пријавило се више од 40 екипа а пропозиције такмичења омогућиле су да учешћа у турниру узму прве тридесетдвије пријављене екипе. Међи њима је највише било такмичара из Подгорице, али било је екипа и из Никшића, Мојковца, Колашина и Даниловграда. Број и квалитет пријављених екипа и такмичара чини хуманитарни фудбалски куп Светог Марка једним од најмасовнијих и најпрестижнијих спортских догађаја у Главном граду па и у читавој Црној Гори.

о. П.Б.

 

Pin It on Pinterest

Share This