Izaberite stranicu

У традиционалној акцији дневног листа ”Вечерње новости” – под именом ”Најплеменитији подвиг године” – жири (састављен од најеминентнијих људи из културног и јавног живота) је по педесет осми пут изабрао најбоље међу онима који су својом хуманошћу и несебичношћу обиљежили 2020. годину.

”Најплеменитији подвиг” је једна од најстаријих акција ”Вечерњих новости” установљена после катастрофалног скопског земљотреса 1963. године. Од тада се континуирано сваке године уручују плакете најплеменитијима, чиме се одаје признање појединцима и колективима, који су својом храброшћу, добротом, одважношћу и несебичношћу, задужили читаво друштво.

У жирију су ове године били: академик Матија Бећковић, начелник Војномедицинске академије пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић, глумице Рада Ђуричин и Тања Бошковић, директор ”Комтрејда” Веселин Јевросимовић, модна креаторка Верица Ракочевић, хуманитарац Арно Гујон, главни и одговорни уредник ”Вечерњих новости” Милорад Вучелић, и генерални директор Компаније ”Новости”.

Жири, којем је по традицији предсједавао академик Матија Бећковић, одлучио је да специјалну плакету за најплеменитији подвиг године додијели Епископији пакрачко-славонској и вјерном народу Кућанаца, који више од деценије васкрсавају своје светиње.

Свечана манифестација додјеле златних и специјалних плакета биће одржана 29. јуна 2021. године у Скупштини града Београда у 12 часова.

Извор: Саборни храм Свете Тројице у Пакрацу

 

Pin It on Pinterest

Share This