Izaberite stranicu

У прву недељу по празнику Светог Василија Острошког Чудотворца,  16.05.’21, школа вјеронауке при Паштровској парохији “Свети Василије Острошки”, торженствено је прославила своју крсну славу.

Славска прослава почела је Светом литургијом коју је у Цркви Светог Николе у Тудоровићима изнад Светог Стефана служио протојереј Драгослав Ракић, парох паштровски и вјероучитељ, док је за пјевницом појао хор Свете Јелене Штиљановић.

Послије литургијског сабрања, освештан је славски колач и жито, које су у част свог небеског заштитиника великог Острошког Чудотворца принијели полазници вјеронауке. Након празничне бесједе славослова и благодарности о. Драгослава, славље је настављено у просторијама школе вјеронауке.

Том приликом прота Драгослав Ракић, парох паштровски, најавио је ново поклоничко путовање, које се у овој школи традиционално по плану и програму школе вјеронауке већ дужи низ година организује као ваннаставна активност на крају и на почетку школске године. Такође је најављен и школски распуст који слиједи послије путовања до почетка нове школске године.

Парохија паштровска

Pin It on Pinterest

Share This