Izaberite stranicu

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић честитао је данас Његовом преосвештенству Епископу будимљанско – никшићком и администратору Митрополије црногорско – приморске г. Јоаникију, свештенству, монаштву и свим вјерницима празник Светог Василија Острошког.

Уз подсјећање да се прошла година, која је била тешка из различитих разлога, читава претворила у 12. мај и ону никшићку литију која се одржава сваке године, предсједник Марко Ковачевић је нагласио да је обавеза свих власти да не потцјењују љубав Никшићана према Светом Василију Острошком.

“Прошлогодишњи 12. мај је примјер за то. На нама је, као новим властима и на државном и на општинском нивоу, да покажемо да смо ове године ипак напредовали у погледу поштовања основних људских права и слобода и да разумијемо грађане Никшића који имају потребу да и у посебно тешким околностима исповједе своју вјеру и обиљеже овај у сваком смислу велики празник за читав наш народ. Све то уз одржавање најбољег реда и поштовање важећих мјера и препорука за сузбијање коронавируса.”

Честитку предсједник Општине Никшић, Марко Ковачевић преносимо интегрално: 

 

ЊЕГОВОМ ПРЕОСВЕШТЕНСТВУ ЕПИСКОПУ БУДИМЉАНСКО НИКШИЋКОМ И АДМИНИСТРАТОРУ МИТРОПОЛИЈЕ ЦРНОГОРСКО ПРИМОРСКЕ

ГОСПОДИНУ ЈОАНИКИЈУ

 

Ваше Преосвештенство,

Вама, Владици Методију, братији Манастира Острог, свештенству Саборног храма Светог Василија Острошког у Никшићу, свем свештенству, монаштву и свим вјерницима, желим срећан празник Светог Василија Острошког Чудотворца уз поздрав који прати ове јеванђелске дане:

ХРИСТОС ВАСРКСЕ – ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ

Празник Светог Василија Острошког је један од најзначајнијих у нашем народу. Из свих наших крајева људи у овим данима хитају ка острошким пештерама да се поклоне светитељу. Наш Никшић у тим данима има посебан благослов, благодарећи Литији Светог Василија Острошког која се сваке године одржава у нашем граду. Нећу погријешити ако кажем да је 12. маја Никшић најљепши и да су тог дана улице нашег града улице мира, љубави и јединства међу нашим грађанима. Прошла година, која је била тешка из различитих разлога, читава се претворила у 12. мај и ону никшићку Литију која се одржава сваке године.

Обавеза свих власти убудуће је да не потцјењују љубав Никшићана према Светом Василију Острошком и значај који за наше грађане светитељ има без обзира у којој ситуацији да се налазимо. Прошлогодишњи 12. мај је примјер за то. На нама је, као новим властима и на државном и на општинском нивоу, да покажемо да смо ове године ипак напредовали у погледу поштовања основних људских права и слобода и да разумијемо грађане Никшића који имају потребу да и у посебно тешким околностима исповједе своју вјеру и обиљеже овај у сваком смислу велики празник за читав наш народ. Све то уз одржавање најбољег реда и поштовање важећих мјера и препорука за сузбијање корона вируса.

У то име још једном Вам честитам са жељом да нам овај велики празник подари мудрост, стрпљење и храброст да останемо здрави и тијелом и духом.

У Никшићу                                                                                                             Предсједник Општине Никшић
12. 05. 2021. године                                                                                               Марко Ковачевић

 

Pin It on Pinterest

Share This