Izaberite stranicu

Канцеларија за КиМ огласила се саопштењем у коме се наводи да је дошло до “напада на мештанина Велике Хоче Мирослав Лукић синоћ око девет сати од стране тројице Албанаца, који су га прво вербално вређали, а потом га и физички напали.
“Он је задобио прелом носа и налази се на болничкој опсервацији. Житељи Велике Хоче и Ораховца месецима су на мети локалних Албанаца који на њихова имања пуштају стоку и тако им уништавају пољопривредне засаде. Нападнути Лукић у више наврата је скретао пажњу полицији на овај проблем, али се он понављао. Уместо да се проблем реши, он је ескалирао у још већи инцидент, а Лукић је нападнут само зато што је проблем пријављивао”, стоји у саопштењу.

Како се наводи о случају је обавештена полиција, а нападач је приведен.

“Канцеларија за Косово и Метохију очекује адекватну казну за овај тежак физички напад на Мирослава Лукића, али и хитну реакцију полиције на заштити имовине српских породица у овом делу Косова и Метохије, којима је пољопривреда једини извор прихода. На овај начин њима се директно угрожава егзистенција и опстанак на подручју Велике Хоче и Ораховца и шаље порука да на својим огњиштима нису добродошли. Због тога се овај проблем мора најозбиљније схватити и осигурати се безбедност српским породицама у овом делу Косова и Метохије”, пише у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Извор: Косово онлајн

Pin It on Pinterest

Share This