Izaberite stranicu

На предлог Епископа рашко-призренског, г. Теодосија, Свети архијерејски синод СПЦ, доделио је орден Светог краља Милутина Клиничко-болничком центру Приштина у Грачаници, за, како је наведено у образложењу, велики труд, пожртвовање и хршћанску љубав особља које и поред веома тешких услова показује према свим пацијентима, нарочито у време пандемије коронавируса. Ово признање је додељено ноћас током васкршње литургије управи КБЦ-а. Признање је примио директор КБЦ-а Братислав Лазић.

У свом обраћању, Епископ Теодосије је истако љубав и жртву коју лекари и особље из КБЦ-а Приштина показују и подносе пуних 20 година:

“Ево овде у нашој лепој Грачаници, последњој и најлепшој задужбини Светога Краља Милутина имамо част да КБЦ Приштина са седиштем у Грачаници и Лапљем Селу доделимо ово високо одликовање наше цркве. Знамо у каквим условима ради особље КБЦ у последњих 20 година. За наш народ који овде опстаје болница у Лапљем Селу је један од стубова и сигурности за тај народ”, казао је владика Теодосије.

Директор КБЦ-а Братислав Лазић је изразио захвалност поводом овог великог признања СПЦ. Он је казао да је ово велики дан за ову здравствену установу.

“Ми смо понели ово одличје, али то одличје се не може односити само на запослене у Клиничко-болничком центру већ за све раднике који су свакодневно на терену. Актуелни тренутак, а тај тренутак траје више од 20 година, је проткан великим оптерећењем, а пандемија коронавируса је то само још више истакла да ми само великим радом, слогом и пргалаштвом можемо да превазиђемо сваку недаћу која нас притиска”.

Лазић је казао да је СПЦ један од стубова опстанка Срба на Косову и да народ кроз Цркву добија потребну снагу.

Извор: Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска

Pin It on Pinterest

Share This