Izaberite stranicu

У организацији Хуманитарног омладинског клуба “Млади за Космет из Подгорице и Православног братства “Ђурђевац из Будвеуспјешно је реализована још једнахуманитарна акција уручена је новчана донација манастиру Брњак (Зубин Поток) на Косову и Метохији у износу од 5500 еура, саопштено је из организације “Млади за Космет.

Захваљујући овој помоћи, која је прикупљенаутоку марта, манастир Брњак ће добити су шару за љековито биље и плодове, као и дести лерију за љековито би ље. Ова светиња се налази на Мокрој Гори (Рашка област) која је од давнина позната по многим манастирима и дворовима српске средњовјековне властеле. Значајно је поменути да је на мјесту гђе је направљена црква био и љетњи двор Свете краљице Јелене Анжујске. Црква је посвећена Светом великомученику Георгију и представља дом за петнаест монахиња на челу са игуманијом мати Стефанидом.

Хуманитарни омладински клуб “Млади за Космет и Православно братство Ђурђевац из Будве захваљују сестринству манастира Брњак на гостопримству, као и свим приложницима и људима добре воље који су својим несебичним донацијама уградили себе у ову светињу и помогли реализацију ове богоугодне акције.

Подсјећају да је у току прикупљање помоћи за обнову Цркве Светог Николе у Призрену, која је у народу позната као “Рајкова црква те да ће све прикупљене донације до Васкрса 2. маја бити преусмјерене Црквеној општини Призрен. Новац се може уплатити на следећи начин: жиро рачун 510-9339879 (хуманитарни омладински клуб) Paypal nalog: hokmzk.paypal@ gmail.com, сврха уплате: донација

Извор: Дан

Pin It on Pinterest

Share This