Izaberite stranicu

Украјинска православна црква наставља да се моли за мир у Украјини и поново позива на деескалацију сукоба у Донбасу. О томе је на својој Фејсбук страници писао Митрополит бориспољски и броварски Антоније, управитељ администрациjе УПЦ, преноси Патриарцхиа.ру .

Као што је владика приметио, пораст гранатирања и људских жртава на Истоку Украјине, поновљено кршење прекида ватре, страдање цивилног становништва „узрокује велике болове и велику жељу да мир коначно завлада на многострадалној земљи. “

„Украјинска православна црква се непрестано моли за крај непријатељстава и подржава оне који су патили и пате од њих. Истовремено, изнова и изнова позивамо све странке, од којих зависи питање деескалације ситуације у Донбасу, да уложе све могуће и немогуће напоре да спрече развој новог рата “, нагласио је Митрополит Антоније.

Обнављање мира у Украјини велика је и заједничка дужност „и верника и оних који воле своју родну земљу и желе јој све најбоље“, рекао је управник Украјинске православне цркве.

„Напокон, као што је рекао Свети Василије Велики, ништа није толико карактеристично за хришћанина као да је миротворац, за то нам је Господ обећао своју највећу награду“, закључио је Митрополит Антоније.

Извор: „Православни живот“ / Патриарцхиа.ру 

Pin It on Pinterest

Share This