Izaberite stranicu

У Цркви Светог Ђорђа под Горицом, Свету литургију данас, 17. априла, на празник Преподобног Јосифа Химнографа, служио је свештеник Драган Станишић, који је у литургијској бесједи послије читања Јеванђеља поручио да је Христос увијек са нама:

“Данашња служба је похвала Пресветој Богородици и, у прилог томе, читали смо Јеванђеље у којем се помињу сестре Марта и Марија, које су у свом дому примиле Исуса и слушале Његове поуке. По овој јеванђелској ријечи, најљепша служба Богу је, прво, слушање, а потом и творење ријечи Божије. Прије сваке ревности и подвига у основи побожности је вјера, пламена вјера да чујемо шта нам говори Господ наш Исус Христос. Без претходног благослова и молитве, чак и најбоља намјера може да нас удаљи од правог смисла добра.

Данашње Јеванђеље је похвала и Марте и Марије, у смислу да је све њихово, и дом и душа и живот, Христово. Господ хоће да Он буде сав њихов и зато позива да чују и добију благодат која ће помоћи и усавршити свако дјело. У данашњој служби, све што чујемо, видимо и примамо је слично или истовјетно као у дому Марте и Марије. Присутан је Христос, који има Цркву гдје је свако и Марта и Марија, али свагда радосни што ја с нама Бог, који нас милује и спасава.”

                                                                                      Д.С.

Pin It on Pinterest

Share This