Izaberite stranicu

Игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић одговорио је на оптужбе Савета за заштиту људских права и слобода из Приштине који је затражио истрагу против њега због наводних ратних злочина.

Игуман Сава Јањић је на Твитеру навео да поводом лажи и увреда на његов рачун у неким косовским медијима може само да одговори речима Господњим.

„Блажени сте када вас срамоте и прогоне и лажући говоре против вас свакојаке рђаве речи, због мене. Радујте се и веселите се, јер је велика плата ваша на небесима. (Мт 5:11-12)“, написао је игуман манастира Високи Дечани.

​Подсетимо, Савет за заштиту људских права и слобода из Приштине затражио је у недељу истрагу против игумана манастира Високи Дечани Саве Јањића због наводних ратних злочина, објавио је портал „Репортери“.

У тој организацији сматрају да треба истражити улогу Саве Јањића у, како тврде, заточењу цивила у манастиру Високи Дечани током рата на Косову и Метохији, за шта, наводе, он сноси скоро највећу одговорност и да није тачно да је он међу манастирске зидине примио Албанце да би их заштитио.

Извор: Спутњик

Pin It on Pinterest

Share This