Izaberite stranicu

У  Цркви Св. Ђорђа под Горицом Свету литургију данас на Месопусну недјељу, служио је свештеник Драган Станишић уз саслужење о. Милета  Кљајевић и о. Јован Радовић.

У литургијској бесједи о. Драган је тумачећи данашње Јеванђеље кзао да је оно назнака човјекове перспективе на крају вјекова, када Христос буде стао у слави наспрам свих народа и поколења који су  икад и ма колико живјели на земљи.

“Они који ће стати са Његове десне стране биће људи који су вјеровали у Христа распетога на Крсту и Васкрслог из мртвих. Вјеровати у Бога, према данашњем Јеванђељу, значи и нахранити, обући и сажалити се на онога који је у невољи. Страдање малих и незнатних, убогих и прогнаних, може се ублажити ако ми хришћани  будемо препознали самога Христа у њима. Онда ћемо бити блажени са њима, јер је таквих Царство небеско, оних који су прогнани и уплакани, који су чиста срца, кротки и радосни у Христу. Са лијеве стране наћи ће се они који имају и носе у себи вјечну муку неосетљивости и тврдокорности срца, гордост и мржњу према своме брату. Вјечна мука је немати способност да у човјеку препознамо сродност по Богу. Човјек који има вјеру и представу бескрајног хоризонта свога постојања у Христу не може бити задивљен и заробљен пролазним стварима овог свијета. Данашње Јеванђеље нас подсјећа да ћемо изаћи на суд пред Христа који ће доћи у слави и учи да не будемо ситничави, заједљиви и привезани за пролазно”, закључио је свом пастирском слову протојереј-ставрофор Драган Станишић.

                                                                                                                                                               Д.С.

Pin It on Pinterest

Share This