Izaberite stranicu
“Данас смо се молитвено опростили од нашег драгог владике Атанасија, али смо и обележили задушницама сећање на све наше покојне. Сцене порушених гробова са Косова и Метохије сведочанство су и нечијег срама, али и новог мучеништва нашег народа у послератном периоду када су многа гробља вандалски оскрнављена. Ове слике говоре саме за себе”, објавио је на свом Фејсбук профилу архимандрит Сава Јањић, игуман манастира Високи Дечани.
Рат против мртвих, како је казао, никоме није донео ни добра ни берићета, па неће ни онима који стоје иза ових недела: “Наше је да опростимо онима који чине што не знају и чега нису свесни, а њихово је да се добро замисле да ли је то пут који води у будућност”.
Отац Сава подсећа да нашем народу ово треба да је подсетник, а не да се обесхрабри:
“Све порушено да обновимо и покажемо да и живи и упокојени остајемо и опстајемо на нашем Косову и Метохији. То је наша обавеза и према блаженопочившим Митрополиту Амфилохију и Епископу Атанасију који су сва та гробља молитвено окадили и обишли, помажући најпре бившем еп. Артемију, а потом и садашњем Епископу рашко-призренском Теодосију који са својим народом наставља да носи крст сведочења Христа победитеља смрти и сваког страдања”, поручио је архимандрит Сава Јањић.
В. Д.

Pin It on Pinterest

Share This