Izaberite stranicu

“Последњи догађај у коме је младић повријеђен на монструозан начин урезивањем крста на његовим грудима изазвао је оправдано узнемирење код сваког човјека”

Подгорички парох отац Никола Пејовић осудио је нељудски и антицивилизацијски чин напада на члана LGBT Форум Прогреса и штићеника Склоништа за LGBTIQ особе.

“Изгледа да су насиље и увреде постали наша свакодневница. Последњи догађај у коме је младић повријеђен на монструозан начин урезивањем крста на његовим грудима изазвао је оправдано узнемирење код сваког човјека”, навео је протојереј Никола Пејовић у изјави достављеној “Вијестима”.

Додао је да са највећим гнушањем и презиром као свештеник и православни хришћанин осуђује овакав нељудски и антицивилизацијски чин.

“Крст који је симбол љубави према ближњима, нарочито онима који су другачији, постао је у овом случају знак хуле на Бога љубави који распет на крсту свима опрашта и раширеним рукама грли цио свијет. Надам се да ће надлежни органи урадити све што је потребно да се пронађу починиоци и одговарају за своја недјела, а друштво у цјелини да покаже солидарност и састрадавања са свима који страдају и који су угрожени. Прије него се сврстамо и подијелимо по разним основама покушајмо да будемо људи”, навео је прота Никола Пејовић за “Вијести”.

Извор: Вијести

Pin It on Pinterest

Share This