Izaberite stranicu

У манастиру Светог Великомученика Георгија – Брњак, у Ибарском Колашину,  на манастирском гробљу, на Крстовдан, у понедељак, 18. 1. 2021. године, сахрањена је новопрестављена слушкиња Божија, монахиња Софија (Посавец). Опело монахињи Софији служио је протојереј-ставрофор Милија Арсовић, архијерејски намесник митровички.

Монахиња Софија упокојила се у Господу 17. јануара. Због ниске сатурације услед упале плућа и опште малаксалости 10. јануара била је примљена на инфективно одељење КБЦ Косовска Митровица, 

Монахиња Софија(Посавец) је рођена 14. јуна 1931. године на Кордуну (Радовица код Слуња). Крштена је по рођењу са именом Мара. У манастир Св. Прохора Пчињског долази 2014. године, по упокојењу супруга Винка. Замонашена је у малу схиму у истом манастиру, у Великом посту 2015. године, заједно са својом ћерком, монахињом Вером. Пореклом се са Кордуна, где је у њеном раном детињству пострадало 11 чланова њене породице, међу којима и њен отац.

У блаженом уснућу вечан покој подај Господе верној слушкињи Твојој, новопрестављеној монахињи Софији и учини јој вечан спомен.

Извор: Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска

 

Pin It on Pinterest

Share This