Izaberite stranicu

Првојерарх Коптске цркве, Његова светост патријарх Тавадрос II, послао је као божићни поклон Његовој Светости патријарху московском и све Русије Кирилу хиљаду килограма поморанџи узгајаних у египатским манастирима. Његова Светост патријарх Кирил одлучио је да их пошаље у болнице и социјалне установе. Болесна деца, усамљени остарели, тешко болесни, бескућници добили су египатске поморанџе, преноси Патриархиа.ру.

„Патријарх Коптске цркве уручио је поморанџе Његовој Светости патријарху Кирилу за Божић. Његова Светост патријарх одлучио је да поморанџе поклони медицинским и социјалним установама. То су болнице, центри за бескућнике. Његова Светост је лично посетио већину ових установа и клиника како би пружио подршку и утеху људима који пате и којима је потребна помоћ “, рекао је Пантелејмон, епископ орехово-зујевски, председник Синодалног одељења за црквену добротворну и социјалну службу.

По благослову Његове Светости, поморанџе из Египта испоручене су у неколико медицинских и социјалних установа у Москви. Међу њима су Научни и практични центар за дечју психонеурологију, Дечја градска клиничка болница Светог Владимира, Дечја болница Морозовскаја, Прва градска болница Н.И. Пирогова, болница Светог Алексија. Поморанџе су добили и штићеници сестара Св. Спиридонаи бескућници у „Хангару спаса“ православне службе „Милосрђе“.

Извор: Православие.ру

Pin It on Pinterest

Share This