Izaberite stranicu

Пише: др Батрић Бабовић

Тек што смо изашли из орбите календарске године која је обиљежена  статистикама за број умрлих од ковида 19,на самом почетку нове календарске 2021. поставља се логично питање да ли ће злогласни медицински и глобалистичко пројектни комплекс у години која је почела да врти сказаљке свог сата добити преименовање редног броја 19. Од добро информисаних новинара и публициста ових дана се могло чути да постоји терминологија великог ресета,и да је пандемија  по прогнозама медицинског лобија могућа чак до 2022 године, док је Свјетска Банка њен рок прогнозирала на период  до 2025 године. Интересантно је да водећа свјетска економска организација улази у зону медицинског предвиђања и расуђивања. О чему се заправо ради?

Свијет се одавно налази на раскрсницама својих путева и путања. Нејасно је да ли постоје границе између Истока и Запада, комунизма,социјализма,капитализма, либерализма,неолиберализма,традиционализма,поштења и непоштења,добра и зла,вјере и атеизма, културе и некултуре… Хигијена људског ума одавно је стасала да у сврху сопствене дезинфекције употријеби инхибиторе интернета,твитера,фејсбука,портала,ботова… Људска глупост и злоба као еквиваленти свемира, по теорији новосадског зета Алберта Ајнштајна из дана у дан добијају на значају. У минималним интервалима тренутно могућег живота губи се теорија релативитета генијалног Швајцарца. Клатно старих процеса улази у зачарани круг, отварају се стари (нови ) процеси, губе се јасни оквири држава, међународних организација, наднационалних форума и мегакорпорација… Не постоји разлика између битног и небитног, примарног,секундарног и терцијарног, првог и последњег… Готово да су сви заборавили  Вухан у Кини, Сјеверну Каролину и Тексас , први регистровани случај корона инфекције и начин проглашавања пандемије који у свом почетном замаху није имао епидемиолошку основу . Након тога су кренуле вратоломије бројевима и словима, медијске корона харанге, ратови против свијести и савјести, социјална раслојавања, ћутања о виталним питањима по планету, међународно право, људска права и слободе, границама између аутохтоних погледа на државу, међународне организације и последице које проистичу из једностраног сагледавања мултиполарних поремећаја. Можда је након овог једноставног набрајања јасније зашто Свјетска Банка боље види пандемијски талас од Свјетске Здравствене Организације. Индикативно је да у медијима доступним нашем простору нема евиденција о броју заражених корона вирусом у Кини, Америци, Африци и дјеловима Азије са Аустралијом, Океанијом и Новим Зеландом. Постоји јединствена мапа о броју заражених корона вирусом, излијеченим и умрлим од ове опаке болести. Зар је могуће адекватно статистички обрадити Кину, Индију, Иран, Саудијску Арабију? Има ли наде да постоје синергије између националних епидемиолошких института и  кровне свјетске организације за здравство? Раде ли се анализе смртности од других болести? Постоји ли план да се медицина подијели на ковид и нековид медицину? Слиједи ли ресет међународне класификације болести и дописивања нових кодних знакова? Има ли медицина лијек за Свјетску Банку или је она њена дама испод стола у кабинету који носи име једне геометријске фигуре? Да ли је новац медицина број један и да ли је једини лијек за реалан живот живјети ненормално?

 

Да би се поплава вијести хармонизовала,треба погледати колико долара су зарадили поједини амерички милијардери и колико је милиона радника  остало без посла, па онда напокон схватити да некадашњи хладни рат вене као биљка без воде. У једној анкети  која је у земљама Арапског прољећа проведена десет година касније, код испитаника у пет од осам држава се региструје проценат оних који вјерују да се живи лошије виши од 50 %. Сирија је број један са 75 % анкетираних, док је Тунис последњи на лествици са 50 % истомишљеника о степену животног стандарда. Ирак, Египат и Алжир са друге стране покривају опсег од 30 до 47 % испитаника са истим одговором на питање са испитног листића.Случајно или ненамјерно нису испитани модуси како је дошло до обојених револуција, инволвирања страних сила, правилног или неправилног коришћења дипломатије и колики је број убијених, интерно или екстерно расељених  људи са подручја захваћених ратовима и револуцијама против дотадашњих политичких система.

У Европи и САД нажалост, овакву анкету није могуће спровести. У току су пребројавања фармацеутских фирми које броје милијарде доза вакцина против ковида, иако степен оболијевања и умирања има обрнуту пропорцију, а  медијски комплекс ствара пелцовање страхом и искључивањем могућности мјерења за све остале акутне и хроничне болести. Долари и злато су одавно у дебелом минусу, нафта и њени деривати цуре на мини бареле а политике великих сила улазе у бесмисао.

Кад се једног дана направи анализа умирања, лијечења и стандардизације протокола за ковид 19 биће много дилема о путевима који су водили у Рим- у овом случају покривање ругобе глобалне економске пропасти и нестанка уређеног колективног политичко-безбједоносног система. Мултиполарни и полумртви свијет Хладног рата су порушени и скривају се иза потпуне материјалне деструкције и марморизације државних уређења.

На крају, мада може личити на дигресију  није познат податак да ли вируса короне има у зони Бајкалског језера и градовима Верхојанску и Ојмјакону. Језеро има дубину од 1600 метара и 2500 биљних и животињских врста. Два поменута града имају температуру минус 67,7 степени Целзијуса.

Ако Бајкал заузима 20% пијаће воде која је дефицитна роба на планети и још ако вирус живи на скоро минус 70 степени Земља треба да има више од седам милијарди доза вакцина.

Можда у овом раслојеном информационо-компаративном пулу узри мисао да ли ће свијет спасити Сибир или вакцинални свемир. Без имало русофилије и русофобије трезвоумни и слободоумни људи би се опредијелили за сибирске фоке и бајкалске јесетре.

Ни шетња на минус 70 степени Целзијуса не би изишла из оптицаја за дуг живот и боље здравље.

Корона би у преводу могла да има синоним планета Земља. Алудирајући на покојног Живка Николића радни наслов корона операције би могао да гласи: Земља још није умрла а кад ће не знамо!

Ипак није лако умријети и поћи на онај свијет. За смрт на овом заслужни су страх, себичност, жалост који су умотани у седам милијарди вакцина и трилионе медија, мишљења и несвијести којама се копа тунел у дубину аутодеструкција појединаца и заједница.

Најтоплија препорука за спас од короне јесте поглед у британски телевизијски канал о природи и животињском царству. Из Орвелове фарме они ће направити нови колонијални облик за своје дјеловање.

Можда и кроз видљиво телевизијско тумачење флоре и фауне, слијепи путници на планети науче како гледати скривене знакове поред пута.

Албион је апсолутни индикатор будућности. Са још једном мини државом зна шта ради и куда ићи даље у операцији вакцина, беспућа и безнађа.

Сви остали државни, наднационални и глобални  субјекти су објекти велике игре.Они  не знају да су већ чиповани и да је све био само фол.

Ипак, нека је срећна Нова 2021- година вакцина и смрти свијета која још званично није проглашена јер се у име Великог Ресета, од стране Великог Брата чека искључивање са пројектованог респиратора и званична потврда генијалне Ђекне још генијалнијег  Живка Николића.

Фото: Хало беба

Pin It on Pinterest

Share This